Login firme   Inregistrare Firma
 Lizina HCL -
Pret : 61.97 RON

Categorie : sub

Detalii :

Lizina HCL

Lizina HCL este un aminoacid esential. Lizina nu poate fi produsa in organism si de aceea trebuie asimilata din hrana, ori cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Aminoacizii precum lizina sunt constituenti reprezentativi ai proteinelor.

L-lizina este importanta pentru ca stimuleaza dezvoltarea corespunzatoare si joaca un rol esential in producerea carnitinei, substanta responsabila pentru convertirea acizilor grasi in energie si pentru reducerea colesterolului din sange. L-lizina stimuleaza si intretine absorbtia calciului in organism. L-lizina este vitala pentru producerea colagenului, o substanta importanta pentru oase si tesuturile conjunctive, incluzand pielea, tendonul si cartilajul.  Lizina este necesara pentru sustinerea bunei functionari a sistemului imunitar, fiind implicata in producerea anticorpilor. Lizina are rol important si in biosinteza hormonilor si enzimelor, de asemenea.

Cele mai importante surse alimentare de lizina sunt: pestele, carnea de pui, germenii de grau, branza, laptele si drojdia. Proteinele din cereale si produse derivate din cereale contin, de obicei, o cantitate mica de Lizina (de exemplu, graul este sarac in Lizina, in timp ce germenii de grau contin o cantitate mare de Lizina). Cantitati mici de Lizina libera se gasesc si in legume, sucuri de legume si in alimentele fermentate, cum ar fi de exemplu iaurtul.

A se conserva in ambalajul original, la temperaturi sub 20 de grade.